Heldag på Kolmården

I ottan vaknade ett förväntansfullt Hjorthagen upp. Det är fredagen den 23 maj och hela Hjorthagens skola ska åka på en heldag till Kolmårdens djurpark. I över en månad har eleverna förberett sig inför resan genom att forska om ryggradsdjur och ju närmare utflyktsdagen vi kommit desto intensivare har arbetet blivit.

Kl 7.15 stod samtliga elever på skolgården laddade med förväntan och pirr i magen. Det är den tidigaste skolstarten vi har haft i år men trotts den tidiga tiden kom inte någon försent. Elever, lärare och en hel flock med hjälpsamma föräldrar packade in sig i de två bussarna som var beställda och så var vi äntligen på väg.

Väl framme på Kolmården så hade klasserna olika uppgifter som skulle utföras. Dock startade alla klasser med att ta promenaden igenom hela Kolmården för att komma fram till safarin. En 2240 meter lång linbana med sammanlagt 78 gondoler som gav riktig närkontakt med djuren. Bland annat svävade man bara någon meter över en flock lejon och dess lejonungar. Berättarrösten i gondolen berättade även att man kunde titta efter björnar i träden. Efter lunch hittade man Hjorthagens elever i små grupper över i stort sett hela Kolmården då redovisningar av djur stod på schemat. Eleverna hade även en timme fritid inplanerat innan alla skulle samlas vid delfinariet för delfinshowen. Majoriteten av eleverna spenderade sin fritid genom att åka Kolmårdens två åkattraktioner, Delfinexpressen och Sjörövarskeppet.

Pricken över i för dagen var den avslutande delfinshowen. En helt fantastisk show som fick både vuxna och barn att brista ut i flertalet spontana jubelovationer. Showen bjöd på helt fantastiska trix, information om delfiner och information om hur människans miljöförstöring påverkar delfiner. Sammanfattningsvis tror jag att man kan säga att ingen gick därifrån utan att ha blivit imponerad av dessa fantastiska djur.

När delfinshowen var slut, så packade vi in alla elever, lärare och föräldrar i våra bussar igen för att åka tillbaka till Hjorthagen efter en helt fantastisk dag. Ett stort tack vill vi rikta till de hjälpsamma föräldrar som åkte med och såg till att dagen blev så bra som den blev.